Palvelumme
Röntgen
Klinikan varusteluun kuuluu myös suoradigiröntgen.

Rokotukset
Koirat rokotetaan pentuna kahteen kertaan; 12- ja 16-viikkoisina. Kolmas tehosterokotus koiralle tulee vuoden kuluttua. Tämän jälkeen rokotus on voimassa kolme vuotta kerrallaan. Suurissa koiratapahtumissa (esim. näyttelyt) käyvät koirat olisi hyvä rokottaa kennelyskää vastaan vuosittain. Koiran perusrokotuksella (4-rokotus) rokotetaan kennelyskää, penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, sekä parvovirusta vastaan. Lisäksi koirat rokotetaan rabiesta (raivotauti) vastaan 16 viikon iästä lähtien.
Kissat rokotetaan myös 12- ja 16-viikkoisina. Kissat saavat niin sanotun 3-rokotteen, jolla rokotetaan kahta kissaflunssaa (rinotrakeiitti ja kaliki), sekä kissaruttoa (panleukopenia) vastaan. Lisäksi kissat saavat rabies rokotuksen 16 viikon iästä eteenpäin.
Eläimet tulisi madottaa 1-2 viikkoa ennen rokotuksia, jotta mahdolliset sisäloiset eivät heikennä rokotevasteen muodostumista.

Mikrosirutus
Mikrosiru on pieni kapseli, joka asetetaan eläimen nahan alle. Siru sisältää yksilöllisen numerosarjan jokaiselle eläimelle ja se voidaan lukea mikrosirunlukijalla. Suomessa jokainen kennel- tai kissaliittoon rekisteröity eläin on mikrosirutettu. Monirotuiset eläimet voi rekisteröidä esim. Turvasiru.fi -palveluun tai kennel- tai kissaliittoon. Jos eläin katoaa ja se toimitetaan löytöeläinkotiin tai eläinlääkäriin, voidaan sen siru tarkastaa ja näin palauttaa eläin oikealle omistajalle.
Loimaan eläinsuojeluyhdistys kustantaa kaikille Loimaan alueen maatiaiskissoille leikkauksen yhteydessä mikrosirun, sekä rekisteröinnin Turvasiru-palveluun.

Lemmikkieläinpassi ja matkustaminen lemmikin kanssa
Koirat, kissat ja fretit tarvitsevat matkustaakseen lemmikkieläinpassin. Passi voidaan myöntää eläimelle, joka on mikrosirutettu ja jolla on voimassa oleva rabies rokotus.
Jokaisella maalla on omat tuonti-/vientivaatimukset ja ne löytyvät Eviran sivuilta.
Suomeen palatessa koira tulee olla lääkitty ekinokokkoosia vastaan ja siitä tulee olla eläinlääkärin allekirjoittama merkintä passissa. Kissat eivät tarvitse ekinokokkoosilääkitystä.

Leikkaukset
Teemme yleisimpiä pehmytkudosleikkauksia, kuten koiran ja kissan sterilisaatio tai kastraatio, sekä kasvaintenpoistoja tapauskohtaisesti. Aikataulun salliessa hoidamme myös kiireellisiä leikkauksia kuten keisarinleikkauksia ja märkäkohtuleikkauksia.
Leikkaussalissa on käytössä valvontalaitteisto ja inhalaatioanestesia. Suunnittelemme aina anestesian yksilöllisesti ja käytämme monitahoista kivunlievitystä. Pyrimme aina siihen eläimen nukuttaminen on mahdollisimman turvallista ja toipuminen toimenpiteestä nopeaa. Leikkauksissamme on aina mukana koulutettu hoitaja, joka valvoo eläimen unta ja elintoimintoja.
Ennen leikkausta on hyvä muistaa paastottaa eläintä. Kissoille paasto 4-6 tuntia ja koiralle 6-8 tuntia. Vettä tulee olla tarjolla normaalisti ennen nukutusta.

Hammashuolto
Hammaskiven kertyminen, ientulehdus ja hampaan kiinnityskudostulehdus on yleinen ongelma erityisesti pienikokoisilla koirilla. Lemmikeillä tavataan yleisesti myös hammasvaurioita, purentavirheitä ja muita hoitoa vaativia kipu- tai tulehdustiloja suussa.
Suun huolellinen tutkiminen ja hoito vaatii aina yleisanestesian, ja hengitysteiden suojaamiseksi hammashoidot tehdään aina intubaatiossa, eli hengitysputken kanssa. Hammashoitohuoneessa on käytössä valvontalaitteisto ja inhalaatioanestesia. Suunnittelemme aina anestesian yksilöllisesti ja käytämme monitahoista kivunlievitystä. Pyrimme aina siihen eläimen nukuttaminen on mahdollisimman turvallista ja toipuminen toimenpiteestä nopeaa. Hammashoidoissa on aina mukana koulutettu hoitaja, joka valvoo eläimen unta ja elintoimintoja. Ennen toimenpidettä tulee kissoja paastottaa 4-6 h ja koiria 6-8 h.
Suu ja hampaat tutkitaan hammashoidossa silmämääräisesti sekä instrumentilla esim. ientaskuja ja vauriopintoja tunnustellen. Kattavampaa tietoa suun terveydestä saadaan aina hammasröntgenkuvilla, ja siksi suosittelemme hammashoidon yhteydessä koko suun hammasröntgenkuvausta.
Käytössämme on kattava instrumentti- ja tarvikevalikoima hammashoitoja varten ja teemme kirurgisten hammaspoistojen lisäksi tapauskohtaisesti myös vaurioituneiden hampaiden pinnoituksia ja paikkauksia.
Paras tapa ennaltaehkäistä hammaskiven muodostumista on harjata lemmikin hampaita päivittäin. Ienterveyden tueksi voidaan myös käyttää erilaisia ravintolisiä ja paikallishoitoja, joista neuvomme tarkemmin käynnin yhteydessä.

Ultraäänitutkimukset
Koirien ja kissojen tiineysultraus sekä vatsaontelon, kohdun, virtsarakon sekä sisäelinten ultraäänitutkimukset.

Eutanasia
Meillä lemmikkisi pääsee viimeiselle matkalleen arvokkaasti. Pyrimme tekemään tilanteesta rauhallisen niin omistajalle kuin lemmikillekin. Jos omistajalla ei ole mahdollisuutta haudata lemmikkiä itse, on vaihtoehtona yksilö- tai muistotuhkaus.
Teemme yhteistyötä Varsinais-Suomen lemmikkituhkauksen kanssa. Tuhkaamon hinnaston sekä mm. uurnavaihtoehdot löydät yrityksen nettisivuilta.