Palvelumme

Röntgen

Klinikan varusteluun kuuluu myös suoradigiröntgen.

Rokotukset

Koirat rokotetaan pentuna kahteen kertaan; 12- ja 16-viikkoisina. Kolmas tehosterokotus koiralle tulee vuoden kuluttua. Tämän jälkeen rokotus on voimassa kolme vuotta kerrallaan. Suurissa koiratapahtumissa (esim. näyttelyt) käyvät koirat olisi hyvä rokottaa kennelyskää vastaan vuosittain. Koiran perusrokotuksella (4-rokotus) rokotetaan kennelyskää, penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, sekä parvovirusta vastaan. Lisäksi koirat rokotetaan rabiesta (raivotauti) vastaan 16 viikon iästä lähtien.

Kissat rokotetaan myös 12- ja 16-viikkoisina. Kissat saavat niin sanotun 3-rokotteen, jolla rokotetaan kahta kissaflunssaa (rinotrakeiitti ja kaliki), sekä kissaruttoa (panleukopenia) vastaan. Lisäksi kissat saavat rabies rokotuksen 16 viikon iästä eteenpäin.

Eläimet tulisi madottaa 1-2 viikkoa ennen rokotuksia, jotta mahdolliset sisäloiset eivät heikennä rokotevasteen muodostumista.

Mikrosirutus

Mikrosiru on pieni kapseli, joka asetetaan eläimen nahan alle. Siru sisältää yksilöllisen numerosarjan jokaiselle eläimelle ja se voidaan lukea mikrosirunlukijalla. Suomessa jokainen kennel- tai kissaliittoon rekisteröity eläin on mikrosirutettu. Monirotuiset eläimet voi rekisteröidä esim. Turvasiru.fi -palveluun tai kennel- tai kissaliittoon. Jos eläin katoaa ja se toimitetaan löytöeläinkotiin tai eläinlääkäriin, voidaan sen siru tarkastaa ja näin palauttaa eläin oikealle omistajalle.

Loimaan eläinsuojeluyhdistys kustantaa kaikille Loimaan alueen maatiaiskissoille leikkauksen yhteydessä mikrosirun, sekä rekisteröinnin Turvasiru-palveluun.

Lemmikkieläinpassi ja matkustaminen lemmikin kanssa

Koirat, kissat ja fretit tarvitsevat matkustaakseen lemmikkieläinpassin. Passi voidaan myöntää eläimelle, joka on mikrosirutettu ja jolla on voimassa oleva rabies rokotus.

Jokaisella maalla on omat tuonti-/vientivaatimukset ja ne löytyvät Eviran sivuilta.

Suomeen palatessa koira tulee olla lääkitty ekinokokkoosia vastaan ja siitä tulee olla eläinlääkärin allekirjoittama merkintä passissa. Kissat eivät tarvitse ekinokokkoosilääkitystä.

Leikkaukset

Teemme yleisimpiä leikkauksia, kuten koiran ja kissan sterilisaatio tai kastraatio, sekä kasvaintenpoistoja tapauskohtaisesti. Lisäksi teemme tulehtuneiden kohtujen poistoja ja keisarileikkauksia. Meillä on käytössä inhalaatioanestesia, jolloin eläimen nukuttaminen on turvallista ja uni tasaista. Leikkauksissamme on aina mukana hoitaja, joka valvoo eläimen unta ja elintoimintoja.

Ennen leikkausta on hyvä muistaa paastottaa eläintä. Kissoille paasto 6 tuntia ja koiralle 12 tuntia. Vettä saa olla tarjolla normaalisti.

Hammashuolto

Hammaskiven kertyminen, ientulehdus ja hampaan kiinnityskudostulehdus on yleinen ongelma erityisesti pienirotuisilla koirilla. Lemmikeillä tavataan yleisesti myös hammasvaurioita, purentavirheitä ja muita kipu- tai tulehdustiloja suussa. Suun tutkiminen ja hoito vaatii aina yleisanestesian. Ennen toimenpidettä tulee kissoja paastottaa 6 h ja koiria 12 h. Suu ja hampaat tutkitaan hammashoidossa silmämääräisesti sekä instrumentilla esim. ientaskuja ja vauriopintoja tunnustellen. Laajempaa tietoa saadaan aina hammasröntgenkuvilla, ja siksi suosittelemme hammashoidon yhteydessä koko suun hammasröntgenkuvausta.

Paras tapa ennaltaehkäistä hammaskiven muodostumista on harjata lemmikin hampaita säännöllisesti noin 2-3 kertaa viikossa.

Käytössämme on hammasröntgen ja toteutamme myös pysyvien hampaiden poistoja ammattitaitoisesti porayksikön avulla.

Ultraäänitutkimukset

Koirien ja kissojen tiineysultraus sekä vatsaontelon, kohdun, virtsarakon sekä sisäelinten ultraäänitutkimukset.

Eutanasia

Meillä lemmikkisi pääsee viimeiselle matkalleen arvokkaasti. Pyrimme tekemään tilanteesta rauhallisen niin omistajalle kuin lemmikillekin. Jos omistajalla ei ole mahdollisuutta haudata lemmikkiä itse, on vaihtoehtona yksilö- tai muistotuhkaus.

Teemme yhteistyötä Varsinais-Suomen lemmikkituhkauksen kanssa. Tuhkaamon hinnaston sekä mm. uurnavaihtoehdot löydät yrityksen nettisivuilta.